Kloka ord som jag har fastnat för

Närmare 60% av skattesänkningarna har gått till de 10% rikaste i Sverige. Har det gjort Sverige mer rättvist? 70 000 fler har hamnat i utanförskap. Har det gjort Sverige mer rättvist? Mer än 50 000 sjuka kastas ut ur sjukförsäkringen under året bara för att de passerat regeringens tidsgräns. Har det gjort Sverige mer rättvist? Barnfattigdomen har ökat med 50%. Har det gjort Sverige mer rättvist? Socialbidragen ökar i de flesta av landets kommuner. Har det gjort Sverige mer rättvist? En pensionär med medelpension betalar 726 kr/mån mer i skatt än en löntagare med samma inkomst. Har det gjort Sverige mer rättvist? Statsministern får 3 823 kr mer varje månad bara på grund av jobbskatteavdraget. Hur gör det Sverige mer rättvist? Generell välfärd med hög kvalité och en aktiv jobbpolitik ger mer rättvisa, till skillnad från att, som regeringen låna till skattesänkningar och urholka kvalitén i välfärden. Valet är enkelt: Fler jobb och bättre välfärd eller sänkt skatt och ökade klyftor.
Av Veronica Palm

För ett år sedan påstod Göran Hägglund att jobbskatteavdraget skapat 180.000 nya jobb, Maud Olofsson trodde i årets partiledardebatt 88.000 nya jobb medan finansminister Anders Borg nöjer sig med mer blygsamma 70.000 nya jobb. Alla dessa vimsiga uppgifter visar att regeringen inte vet vad den talar om, eller rättare sagt att den ljuger oss rakt i ansiktet för att ge sken av att den har en jobbpolitik.
Av Martin Lindblom

Idag går det att läsa att sänkta skatter ger rättvisa. Det är Fredrik Reinefeldt som dragit den slutsatsen. För mig är det obegripligt hur Moderaterna försöker dra rättviseväxlar på skattesänkartemat. När sjukförsäkringsdebatten går som hetast blir det tydligt hur djupt orättvis regeringens politiken är och hur den slår mot redan utsatta grupper.
Av Johan Ulvenlöv

Valresultatet, 19 september 2010


RSS 2.0