Migrationen ändrar riktning

Jag läste i www.stockholmian@com att migrationen har ändrad riktning från Europa, Kanada och USA till Sydamerika.

Det dåliga vädret, svåra och krångliga mottagningsregler, främlingsfientlighet och rasism ( t ex Schweiz omröstning mot tolerans mot muslimer) är bland annat orsaker till varför flyktingar söker sig mer och mer till Sydamerika.

Mellan 2004 och 2008 har 12000 flyktingar sökt sig till Argentina och betydligt fler till Brasilien.

En del orsaker till att flyktingarna söker sig till demokratier i den sydamerikanska kontinenten är:

 

Att det är lättare att ta sig in i länder och lämna in en asylansökan.

Att spanska är ett stort världsspråk.

Att klimatet är behagligare.

Att främlingshat och rasism är betydligt mindre problem i Sydamerika.

Att Asylregler och flyktingmottagnings lagstiftningen är enklare än i Europa, Kanada och USA.

Att det finns en positiv utvecklingsprognos gällande Sydamerikas demokratier.

Att latinamerikaner har en gladare kultur och uteliv.

 

Hur kommer detta att påverka Västvärlden? Demografin (västvärldens befolkning minskar), ekonomin ( invandrare är marknadens brobyggare och att arbetskraft som kan försörja det åldrande befolkningen kommer att saknas), kulturen (kulturell kunskap och kompetens är ett måste i dagens globaliserade värld),…

 

Man kan,som tur är, inte stoppa mångfalden utan dämpa utvecklingens hastighet. Då kommer vi i Väst att, kulturellt och ekonomiskt, bli fattigare i konkurrensen med de stora utvecklingsländerna i Sydamerika.


En föräldraförsäkring för båda föräldrarna


Föräldraförsäkringen ersatte moderskapsförsäkringen 1974. Då de flesta kvinnor var hemmafruar. Föräldraförsäkringen finns till för att barnen ska få en trygg start i livet och kunna få en nära relation till båda sina föräldrar. Den ska också göra det möjligt för både mammor och pappor att kombinera arbete med familjeansvar.  Det nuvarande föräldraförsäkringen kan säkert bli bättre men det funkar när det gäller valfrihet båda för mammor och pappor. Båda föräldrarna kan ta ut föräldrapenning i kombination med garanti dagarna och mixa som de vill för att vara hemma med sina barn i några år.  Familjen, som KD tror, är inte bara ett kvinnoprojekt! Båda föräldrarna  som med ”glädje” sätter barnen till världen måste kunna vara med och uppfostra dem! Vi socialdemokrater vill satsa på en utbyggd föräldraförsäkring. Där  även pappan skall ges rätten att fullt ut ta del i föräldraskapet. Att barnet skall ges rätten till tid för att bygga upp en relation med båda föräldrarna. En sådan föräldraförsäkring  skulle också skapa ett jämlikare och rättvisare samhälle. Om inte bara kvinnor förutsätts ta föräldraledighet, skulle inte arbetsgivare med automatiken ge män bättre förutsättningar till karriär i yrkeslivet. Ett jämnare uttag av av föräldraledigheten skulle skapa en större förståelse för att avsätta mer tid att umgås med familjen som är en vinst för hela samhället.
Vårdnadsbidraget skapar  förutsättningar  och stimulans  för att motverka det jämställda samhället.  Bara åtta procent  av alla sökande har  hittills varit män.  Papporna, 92%,  hinner  inte umgås  med sina barn.  Mammorna får inga egna ekonomiska trygghet och kommer  att ha en mycket usel pension. Vårdnadsbidraget är både kvinno  –och mänsfälla.
Det finns studier i både Finland, Norge (även Sverige visar samma tendens, SVT-rapport, 6 nov. 2009) som visar det jag pekade på i min förra insändare. Att kvinnor med invandrarbakgrund hamnar utanför arbetsmarknaden och tappar möjlighet till språkträning när de väljer att vara hemma med vårdnadsbidrag. Likaså barnens språkinlärning påverkas negativt. Vårdnadsbidraget motverkar integration av dessa kvinnor  och deras barn.
Det fria personliga valet skall alltid finnas. Frågan är vilken utveckling våra gemensamma skattepengar skall användas till att underlätta?


Högerns människosyn

Vad säger man om det korkade beslutet om att deltidssjuka skall introduceras på AF? Högern tror att alla människor ljuger och inte vill jobba!!! När deltidssjukskrina registreras på AF måste de ansöka om tjänsledighet och medlemskap i A-kassan. Då försvinner arbetsgivaransvaret.
Vad händer när A-kassa dagarna tar slut och den sjuka är fortfarande sjuk och inte har något jobb? Skall hon/han skickas tillbaka till socialen?
Detta kommer drabba kvinnor mycket hårdare då de flesta har fått arbetsskador / förslitnigsskador via deras typpiska kvinnojobb (t ex inom vården).
Högern behöver pengar för att finansiera skattesänkningarna för de rika på bekostnad av sjuka, lågavlönade kvinnor och män.
Nu räcker det!

Vem är förlorare i Iran?

Iranska regeringen har dömt 5 personer till döden och ytterligare 81 personer till fängelse upp till 15 år! Se DN:
http://www.dn.se/opinion/signerat/iran-fortsatt-kamp-for-demokrati-1.999377

Dessa människor har anklagats för alltifrån försök att störta regimen till att ha stört trafiken. Domstolsförhandlingarna har skett bakom stängda dörrar och anklagade hade inga försvarare. Bevisen bygger på anklagades erkännande som ifrågasätts starkt av många då de påstås att erkännanden har skett under hot och tortyr.
Frågan är vad döljer den iranska regimen, om som den förnekar bruket av hot och våld, när alla rättegångar hålls hemliga? Kanske frågan är överflödig när svaret är uppenbart men regimen borde få en chans till för att berätta. Vad vill man uppnå? Varför slå ner protester? Varför tål man inte olikstänkande? Varför tillåter den inte fredliga demonstrationer?
Kungen av Iran gjorde samma misstag och detta kostade båda honom och framför allt det iranska folket mycket dyrt.

Högerns trovärdighet i miljöfrågor

Snart står Sveriges statsminister i talarstolen vid den internationella miljökonferensen i Köpenhamn och försöker, som vanligt, visa sig som en miljökämpe. Samtidigt avslöjas att Vattenfall bryter mer och mer kol i Tyskland som förgiftar miljön. Byar skall jämnas med marken och människor skall lämna sina hem och sitt sociala nätverk för att Vattenfall skall bryta fossilt bränsle. Att media talar om Bolidens inblandning i dumpning av giftig industriavfall i Chile för ca 25 år sedan ger inte mer trovärdighet till Sverige i omvärlden. Det kan inte vara lätt för Centerpartiet att förklara för sina väljare det stora sveket.

Vårdnadsbidragets baksida.

Vårdnadsbidraget är en tillbakagång till den tid då de flesta kvinnor var hemmafruar och saknade inflytande över samhällsutveckling och beslutsfattande. Bidraget har lockat många arbetslösa invandrarkvinnor till att passa barn hemma,  men det leder till  isolering. Barnen och föräldrarna lär sig inte svenska eftersom de inte får kontakt med samhället. Vad händer med dessa kvinnor och barn som leds in i segregation? KD-ledaren säger att ”politiker skall inte lägga sig i föräldrarnas val.” Istället för att skapa ett jämnställt föräldraskap där man kan välja att stanna hemma med sjukpenning och pensionsgrundanade inkomst så skapar man ett bidragssystem där dom kvinnor som stannar hemma varken får pensionpoäng eller någon möjlighet att bygga upp en egen ekonomi. Dom blir beroende av mannens försörjning eller av bidrag.  Istället för att bygga på föräldraförsäkringen som är en möjlighet till en jämnställd barnuppfostran, genom att man även som pappa kan välja att vara hemma med en ersättning som ligger på en rimlig nivå så skapar man det här systemet som inbjuder till segregation, fattigdom och ett ojämnställt samhälle. Dessa kvinnor som redan nu har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden kommer att få ett helvete för att hitta jobb när barnen växer upp.

Välkommen (eller inte) till Vellinge.

Motståndet mot det främmande i Vellinge är skrämmande,

Det handlar om djup okunnighet och brist på empati. De asylsökande ensamma barnen behöver som alla andra tonåringar stöd och hjälp för att klara sig i livet.

Detta är extra viktigt när man saknar sin familj och sina vänner.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0