Manligt nätverk mot kvinnomisshandel

I dessa dagar som Sverige dras med ett av Europas högsta ungdomsarbetslöshet och att många andra varslas eller ut försäkras blir missbruk av alkohol och droger och därmed familjekonflikter vanligare. Dessa konflikter leder till fler separationer och misshandel. Många misshandlade kvinnor, tyvärr, skäms eller vågar inte att tala om problemet. Man vet att de dolda fallen är mycket stora i antal. Ett enda fall av kränkning av en människa är för mycket! Vi får inte acceptera detta! Jag skulle gärna bilda ett manligt nätverk i Uddevalla för att motarbeta bruket av våld mot kvinnor. Jag har redan fått några anmälningar. Himla BRA! Vi är redan några stycken som tror på att vi skall agera! Vi skall bli några fler och sedan sätta igång efter årsskiftet! Vad vi kommer att göra är att i första hand lära oss mer om dagsläget och hur våldsamma män fungerar och mönstret i processen. Vilka resurser finns i vår kommun? Vad säger lagen? Hur kan vi informera andra män? Hur skall vi samverka med liknande nätverk i Uddevalla och i våra grannkommuner? Det finns säkert många andra frågor som vi måste diskutera när vi kommer igång. Tillsammans kan vi göra mycket! Kontakta mig gärna om du är intresserad: [email protected]

Kommentarer
Postat av: Fenixmona

Vilket jättebta initiativ Kiomars! Jag har länkat till Expressen sida om Försäkringskassan idag! Kram Mona

Postat av: Eva

Äntligen hittade jag något upplyftande efter att ha googlat på kvinnomisshandel och blogg. Det mesta som har kommit upp har varit så nedslående. Man känner inte till mekanismerna bakom, utgår från att det inte är sant, eller att det är en angelägenhet för familjen, att det är en fråga om olika åsikter osv osv. Förstår inte hur det skadar. Det skadar i förlängningen faktiskt hela mänskligheten. Hoppas det går bra med nätverkandet! Det ger hopp.

2009-12-23 @ 13:21:41
Postat av: Kiomars

Eva! Du har rätt i det du säger! Problemmet är stort men vi måste och kan göra något åt! Vi har kommit vidare i vårt arbete nu och planerar ett seminarum på Bohuslänsmuseum 20 april 2010.

Tack för dina synpunkter!

2010-02-02 @ 08:57:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0